De behandeling van de voetwratten

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen.

Ondanks dat het veelal om onschuldige verschijnselen gaat, kunnen ze zeer hinderlijk en ontsierend zijn. Ook kunnen wratten wel degelijk last veroorzaken, bijvoorbeeld onder de voorvoet tijdens het lopen. Erg hinderlijk kan dat zijn, daardoor gaat men verkeerd lopen en kunnen er weer andere klachten ontstaan.

Het gecontroleerd vernietigen van ongewenst weefsel door nauwkeurige toepassing van bevriezing wordt in de medische wereld Cryotherapie genoemd. Er zijn meerdere Cryotherapie-methodes om voetwratten te behandelen, niet alle methodes werken echter afdoende.

Bij de reguliere behandeling (met vloeibare stikstof) wordt de omliggende, gezonde huid vaak beschadigd. Dat maakt de behandeling pijnlijk en veroorzaakt blaren en wonden.

Medisch Pedicurepraktijk Voetstap gebruikt de nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen door heel gericht te bevriezen met de CryoPen. Het is een algemeen erkende methode van behandelen. Met de komst van deze pen kunnen wratten nu snel en succesvol worden verwijderd tot op de millimeter nauwkeurig.

Het bevriezen met de CryoPen heet Penetrating Jet Freezing. Onder hoge druk (55 bar) komt een straal vloeibaar N²O-gas van -89°C vrij via een microfijne applicator. Met deze technologie kan men tot op de millimeter nauwkeurig werken en diep in het wratweefsel doordringen, zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. Daarom zijn behandelingen met de CryoPen nagenoeg pijnloos, waardoor langer en dieper effectief behandeld kan worden.

Meestal volstaan 2 tot 3 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken. Er is geen specifieke nazorg nodig want er ontstaan geen blaren of wonden.